Het KK-aluconcept van Kees Kusters

Robuuste en esthetische ontwerpen vanuit pure eenvoud en praktische uitgangspunten
Het KK-aluconcept van Kees Kusters heeft de papieren bouwplaat als inspiratiebron. Het vouwen uit plaatmateriaal en lasertechnieken waren bepalend voor het concept.

Het eerste product uit deze serie is de KK-alutafel. Het is een slim in- en uitklapbare tafel die geschikt is voor binnen en buiten en een echte alleskunner. Bij de tafel kan een muurbeugel/kapstok geleverd worden waarmee deze eenvoudig aan de muur opgehangen kan worden als wandpaneel. Opslag van de tafel is daardoor niet noodzakelijk.
De alutafel is in meerdere uitvoeringen leverbaar en maakt deel uit van het KK-aluconcept, dat onder andere bestaat uit een één- en tweezits krukje en een staande ledlamp.
Kees Kusters presenteerde een prototype van zijn KK-alutafel in november 2013 in de toonkamer van de Pastoefabriek in Utrecht. De tafel is hierna doorontwikkeld en in productie genomen in de maatvoering 198 x 84 cm. De aluminium tafel is bijzonder sterk door het doordacht gebruik van het plaatmateriaal. Door het flexibele ophangsysteem, waardoor de tafel nauwelijks opbergruimte vraagt, is deze niet alleen geschikt voor particulier gebruik. De KK-alutafel bewijst zijn nut ook in o.a. de horeca.

Voor meer informatie:

Kees Kusters,
Viottastraat 5,
6815GB  Arnhem

+31 (0) 62 70 97 834
+31 (0) 26 84 84 790

info@keeskusters.nl
facebook.com/keeskustersproductdesign
keeskusters.blogspot.nl
www.keeskusters.nl

Opties

Standaard wordt de KK-alutafel in het formaat 198 x 84 cm. in alu-anode uitvoering, blank geanodiseerd behandeld, geleverd. Deze uitvoering heeft een eerlijke materiaaluitstraling van aluminium met een mat uiterlijk. Ook is er de uitvoering in alu-epoxie met een matte fullcolor epoxielaag die door middel van poedercoating een oersterke laklaag vormt in zwart/grijs RAL 7034 en Parelwit RAL 1013. Andere kleuren zijn ook mogelijk.

Op aanvraag is de alutafel in verschillende afmetingen leverbaar tot 300 cm lengte en in breedtes tot 100 cm. Alle uitvoeringen zijn ook geschikt voor buiten.
Andere producten in ontwikkeling uit het KK-aluconcept programma en ook op de Dutch Design Week te zien als prototypes zijn een één- en tweezits kruk, die ook als bijzettafeltje te gebruiken zijn een staande ledlamp.

Download deze tekst als PDF