Studie

Kees Kusters studeerde in 1982 af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem richting product design. Afstudeerprojecten waren een tafellamp, staande lamp en een winkelinrichting. De tafellamp “folder” is in eigen productie gedistribueerd en werd verkocht in de betere woninginrichting zaken. De staande lamp “the Saint” is aangekocht door het Utrechts Stedelijk Museum, voor de stijlkamer van en ingericht door Ed Annink.
 

 

Loopbaan

In de jaren daarna is er onder de naam “Satchmo” een serie keramiek vazen in samenwerking met Florian Aberle ontworpen en in de Benelux gedistribueerd. Door de jaren heen heeft Kees Kusters zich toegelegd op winkel concepten, aanvankelijk extravagante interieurs voor solitaire ondernemers. Steeds meer kwamen daar opdrachten van nationale en internationale ketens in de food- en non-foodsector voor in de plaats. Kusters werkte in die gevallen vaak als lid van ontwerpteams van internationaal opererende retailbureaus.

De liefde voor productdesign is altijd blijven bestaan. Regelmatig voerde hij opdrachten van particulieren uit, vooral op het gebied van het meubeldesign. Deze unica liet hij in eigen beheer uitvoeren. Bekijk het porftolio van KK Retail hier.

 

Ontstaan KK Alu Concept

Een ontmoeting met Pepijn Bosman van SBLI, Smart Boys Love Industrie, in 2013 resulteerde in een nieuwe impuls voor het productdesign, maar dan serie vervaardigd. Het eerste resultaat daarvan is de KK alu tafel, een tafel van aluminium als onderdeel van een bredere collectie van meubels en verlichting van dit materiaal KK Alu Concept. Bekijk het KK Alu Concept hier.